- Aktiflik Süresi
- 23s 36dk
Merhaba,
Metin2, ne yazık ki son yıllarda eski heyecanını kaybetti. Bir zamanların efsanevi savaş oyunu, artık tamamen ticaretin döndüğü bir pazara dönüşmüş durumda. Oyuncuların beklentilerini karşılayamayan yapımcılar, oyunun geleceğini de belirsiz hale getirdi.
Peki, bu durumdan çıkış yolu var mı?
Evet, var! Hem de oldukça basit bir çözüm.
Öncelikle, Metin2 ekibi şunu anlamalı: İnsanlar yeni sistemleri istemiyor, eskiyi özlüyor. Bu yüzden PVP sunucular bu kadar popüler. Günümüzde birçok PVP sunucusundaki online oyuncu sayısı, Metin2 TR’nin sunucularına eşdeğer hale gelmiş durumda. GF, oyuncuların taleplerini göz ardı ederken, PVP sunucu sahipleri tam tersi bir yol izleyerek oyuncuların isteklerine göre hareket etti ve kazandı.

Peki, GF bu durumu nasıl düzeltebilir? İşte adım adım öneriler:
Gerçekten oyuncuların isteklerine kulak verirse ve yönetimde köklü değişiklikler yaparsa, Metin2’yi eski günlerine döndürebilir. Eğer cesur bir yönetici çıkar ve “Ben bu projeyi yürüteceğim!” diyerek masaya yumruğunu vurursa, bu oyun hala kurtarılabilir.
Metin2, ne yazık ki son yıllarda eski heyecanını kaybetti. Bir zamanların efsanevi savaş oyunu, artık tamamen ticaretin döndüğü bir pazara dönüşmüş durumda. Oyuncuların beklentilerini karşılayamayan yapımcılar, oyunun geleceğini de belirsiz hale getirdi.
Peki, bu durumdan çıkış yolu var mı?
Evet, var! Hem de oldukça basit bir çözüm.
Öncelikle, Metin2 ekibi şunu anlamalı: İnsanlar yeni sistemleri istemiyor, eskiyi özlüyor. Bu yüzden PVP sunucular bu kadar popüler. Günümüzde birçok PVP sunucusundaki online oyuncu sayısı, Metin2 TR’nin sunucularına eşdeğer hale gelmiş durumda. GF, oyuncuların taleplerini göz ardı ederken, PVP sunucu sahipleri tam tersi bir yol izleyerek oyuncuların isteklerine göre hareket etti ve kazandı.

Peki, GF bu durumu nasıl düzeltebilir? İşte adım adım öneriler:
- Yönetim değişmeli.
- Oyundaki yöneticilere item yaratma yetkisi verilmemeli.
- Yöneticilerin oyun içi ticaret yapması tamamen yasaklanmalı. Pazar açamayacak, oyuncularla ticaret yapamayacak.
- Yöneticilere verilen özel itemler sadece kendi karakterlerinde kullanılmalı ve başkalarına devredilememeli.
- Sadece belirli GM'ler ban yetkisine sahip olmalı. Ban açma yetkisi tamamen GF’nin ofis çalışanlarına bırakılmalı.
- GF’nin kendi şirketinde yetkilendirilen özel bir ekip olmalı. Hesap kontrolü, ban açma, çalıntı hesap işlemleri gibi kritik yetkiler sadece bu ekibe verilmeli.
- Hile sorunu çözülmeli. PVP sunucularında bile bazı hile yazılımları engellenebiliyorsa, Metin2 TR’nin de bunu başarması gerekiyor.
- Yang satıcılarına karşı sert önlemler alınmalı. Gerçekten bu işle mücadele eden sıkı bir yönetim kadrosu oluşturulmalı.
- 2008-2013 yıllarındaki sistem geri getirilmeli. Oyuncuların en çok keyif aldığı dönem buydu. Eğer bu sisteme uygun bir sunucu açılırsa, ilgi büyük olacaktır.
- Oyundaki yenilikler yavaş yavaş ve oyuncuların istekleri doğrultusunda eklenmeli. Bir anda yüzlerce yeni içerik yerine, gelişimler yıllara yayılmalı. Örneğin, yeni bir zırh takımı geliyorsa, yılda sadece bir tane eklenmeli.
- Seviye atlamak zor olmalı. Oyuncuların bir ayda oyunu bitirmesi engellenmeli. Exp yüzükleri ve hızlandırıcı unsurlar sınırlanmalı.
- Eşyaların düşme oranları yeniden düzenlenmeli. Emek isteyen, zahmetli bir sistem oluşturulmalı.
- Oyunu yöneten ekip, Metin2’nin eski ruhunu bilen, tecrübeli insanlardan oluşmalı. Oyuncuların taleplerini anlayan ve ona göre hareket eden bir yönetim şart.
- Tüm yöneticilerin yayınlara katılması yasaklanmalı. Oyuncularla doğrudan iletişim kurarak profesyonellikten uzaklaşmaları engellenmeli.
Gerçekten oyuncuların isteklerine kulak verirse ve yönetimde köklü değişiklikler yaparsa, Metin2’yi eski günlerine döndürebilir. Eğer cesur bir yönetici çıkar ve “Ben bu projeyi yürüteceğim!” diyerek masaya yumruğunu vurursa, bu oyun hala kurtarılabilir.